top of page
  • Foto van schrijverMarvin James

het keerpunt in een mensenleven

Bijgewerkt op: 12 nov. 2019

Het nieuwe jaar, 2018, is nog maar net begonnen. Mijn voornemen om weer flink met muziek aan de slag te gaan speelt dagelijks door mijn hoofd. Langzaam begin ik weer nieuwe teksten en muziek te schrijven, maar eigenlijk wil ik op kortere termijn, grotere stappen maken. Wanneer ik op een middag het lokale krantje opensla valt mijn oog direct op een klein artikel op de voorpagina: Audities voor High School Musical.


waar een wil is...

Het lijkt wel voorbestemd. Nog geen week nadat ik mijn openbaring heb gehad, valt er een auditieoproep op de deurmat. Alleen eerlijk is eerlijk, ik heb me nooit met musicals bezig gehouden. Laat staan om er in één te spelen. En dan al helemaal niet in een Disney musical waarvan ik de hele hype had gemist. Of ik het wel leuk ga vinden? Geen idee. Maar het is duidelijk dat ik dit gewoon wil en moet proberen. Een paar dagen later ontvang ik de informatie voor mijn auditie.


Alles gaat daarna heel snel. Goed voorbereid kom ik aan bij de audities. Een zaal vol met (opvallend veel) jongeren. Leeftijd 16 tot 20 én - zo werkt het in de musical wereld - bijna enkel meiden. De hele dag blijft het een beetje ongemakkelijk stil in de groep. Desondanks verlopen de audities voor dans, zang en acteren goed. De bijrol van Coach Bolton zou een mooi uitgangspunt zijn. Het sluit mooi aan bij mijn leeftijd en zou een mooi begin zijn van mijn musical carrière.


begin van High School Musical

Enkele dagen later krijg ik een verrassend telefoontje. Onverwacht krijg ik de hoofdrol van het stuk, de 16 jarige Troy Bolton, toegewezen! Geen gemakkelijke rol. Niet alleen vanwege de hoge zangpartijen, maar ook qua spel een uitdaging vanwege mijn eigen leeftijd. Gelukkig ben ik niet vies van een uitdaging. En zo begint in maart 2018 mijn nieuwe avontuur als musicalacteur in een amateur productie. Een avontuur dat negen maanden zal duren.


Enkele maanden verder valt mij op hoe leuk ik de groepsdynamiek vind. Wat als een groep vreemden begint, groeit langzaam toe naar een hechte groep. Een groep die zichzelf emotioneel bloot moet durven geven. Het is een mooi proces om te zien. Beetje bij beetje groeien mensen in hun rol en begint alles op zijn plek te vallen.


wanneer toekomst en heden botsen

Terwijl de repetities van High School Musical op volle toeren draaien, kondigt dezelfde productiemaatschappij de musical RENT aan. Een heftige musical waarbij één van de hoofdrollen een voormalig rockmuzikant is die de weg kwijt is geraakt. Story of my life... Het is direct duidelijk dat dit mijn volgende stap moet worden. Echter staat mijn huidige leven in de weg van dit nieuwe avontuur.


Repetities en hun voorbereidingen kosten veel tijd. In combinatie met normale werkuren betekent dit dat er weinig tijd overblijft voor andere zaken. Dit begint langzaam enorm te knellen met mijn privéleven, waarin ik word gedwongen om de dingen na te streven die mij ongelukkig maken. Het wordt steeds meer een gevecht. Uiteindelijk besluit ik voor mijn eigen geluk te kiezen. Audities voor RENT, here we come.


de eerste droom behaald

Het is druk bij de audities voor RENT. Wat direct opvalt is de hoeveelheid talent dat er rondloopt in de groep. Er is ook lichte spanning te voelen door de competitie voor diverse rollen. Het verschil met de groep van High School Musical is op alle vlakken groot. Toch is nu al merkbaar dat de groep gaat klikken. Deze groep is bijzonder.


Enkele dagen later krijg ik het verlossende telefoontje. De rol van Roger Davis is van mij! Wederom een nieuw avontuur en nu al grootser dan High School Musical. Daarmee is een eerste droom behaald. Sneller dan verwacht, maar ontzettend motiverend.


Ik ben op het juiste pad beland.

2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page