top of page
  • Foto van schrijverMarvin James

van verleden naar heden

Bijgewerkt op: 12 nov. 2019

Het leven heeft af en toe de neiging om onverwacht drastisch van richting te veranderen. Van richting veranderen heeft het zeker gedaan. Met zekerheid durf ik te zeggen dat 2018 het meest onvoorspelbare jaar uit mijn leven is geweest. Sterker nog, het voelt bijna alsof ik een oud leven heb afgesloten en in 2019 een nieuw leven ben begonnen. Daarnaast heb ik eindelijk de tijd gehad - of eigenlijk de tijd genomen - om deze website weer nieuw leven in te blazen!


a long, long time ago

Om te beginnen neem ik je mee naar 2008. Lang, lang geleden. In dit jaar rond ik mijn laatste muziekalbum af met mijn band Florida Snow. Voor de liefhebber is het album te vinden op Spotify. Ondanks enorme trots vanwege het album breekt voor mij wel het moment aan om te besluiten wat ik met mijn toekomst wil. De combinatie van onzekerheid in de muziek en omdat ik niet in mijn kwaliteiten geloof, lijkt een toekomst in de entertainment mij niet verstandig.


Niet lang daarna laat ik de droom van het leven als muzikant varen en ruil het in voor een leven met vastigheid. Een leven achter een bureau, in een kantoor. Huisje, boompje, beestje. Een leven dat steeds sneller voorbij lijkt te gaan.


een decennium vliegt voorbij

Wat voelde als enkele ogenblikken, bleek meer dan tien jaar te zijn. Het is inmiddels eind 2017 en zonder het te beseffen had ik de leeftijd van 33 aangetikt. Waarom dit precies het moment is voor zelfreflectie weet ik niet, maar het gebeurt wel.


Wat is er gebeurd met mijn dromen van vroeger? Wat wilde ik bereiken en wat ik heb daarvan bereikt? Conclusie: schokkend weinig. Eveneens schokkend is het besef dat veel deuren permanent gesloten zijn door mijn leeftijd en dat deze deuren nooit meer zullen openen. Een profvoetballer zal ik nooit meer kunnen worden. Niet dat ik dit ooit gewild heb, maar het is een voorbeeld van een deur die nooit meer zal openen.


incompleet & ongelukkig

Deze realiteit komt hard aan. Ik verdien goed, maar mijn baan is niet leuk. Ik werk hard om promotie te maken. Ik ben getrouwd. Ik heb een eigen huis. Ik heb een leaseauto. Ik maak af en toe mooie reizen. Alle ingrediënten voor geluk zijn aanwezig. Het is fascinerend om jezelf opeens te beseffen dat je ongelukkig bent, terwijl je alles hebt waarvan je dacht dat ze een mens gelukkig zouden moeten maken. Ik voel me incompleet.


Plotseling besef ik mij, dat ik jaren bezig ben geweest met dingen die mij juist ongelukkig maken. Ik probeer al jaren doelen te behalen die helemaal niet bij mij passen. Sterker nog, ik ben al jaren gestopt met de dingen te doen die mij juist wél gelukkig maken. Jaren van niet lekker in je vel zitten, van futloosheid en van uitzichtloosheid beginnen opeens verklaarbaar te worden.


passie, van waakvlam tot groot vuur

Door mijn ontdekking komen spontaan allerlei gevoelens naar boven. Opeens voel ik hoe erg ik het zingen heb gemist. De trots, als je een prachtig lied hebt geschreven en je deze in de studio hebt opgenomen. De kick, van het performen en het samenwerken met gepassioneerde mensen. Mijn oude passie dat was gekrompen tot een waakvlam ontbrandde spontaan in een groots vuur.


De drang om mijn creatieve ambities en dromen na te jagen explodeerde. Het is ongelooflijk hoe iets zó evident, tien jaar geduurd heeft om uit te vogelen. Mijn passie schreeuwt nu, eind 2017, luider dan het ooit heeft gedaan. Het is mij allemaal duidelijk. Het roer moet om. Mijn belangrijkste voornemen voor 2018? Mijn hart volgen en muziek maken.

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page