top of page

s y · n o p · s i s

(dev; meervoud: synopsissen)

1 korte inhoudsbeschrijving

#HASHTAG

#1984 #boyfriend #doglover #musical #singer #actor #model #guitarplayer #gamer #techie

marvin-james-bio.jpg

  MARVIN JAMES  

OVER MIJ

In het legendarische jaar 1984 - George Orwell schreef er een boek over - werd ik in Dordrecht op de wereld gezet. Het duurde lang voordat muziek voet aan de grond kreeg in mijn leven. Pas in de tweede helft van mijn tienerjaren kwam ik écht in aanraking met muziek. Toen dat zaadje eenmaal geplant was, groeide het snel uit tot mijn grootste passie.


Op mijn 16e begon mijn grote avontuur als rockmuzikant met de aanschaf van een Spaans gitaartje. Niet lang daarna zou ik de gitaar inruilen voor een microfoon. Zeven jaar lang heb ik in de rockscene veel prachtige momenten beleefd. De band Next Eleven (link: YouTube) leverde twee studioalbums af, zag het podium van praktisch iedere zaal in Nederland en was zelfs op 3FM te horen. Ook de band Florida Snow (link: Spotify) bracht een prachtig album voort en we tekenden bij het platenlabel Snowstar waar ook de (toen nog onbekende) band Kensington zat. Een avontuur dat eindigde omdat de zekerheid van een vaste baan het won van de passie.

florida snow band 2007

  FLORIDA SNOW 2008  

In de tien jaren die volgden jaar heb ik zakelijk veel ondernomen, maar uiteindelijk ben ik in de supply chain terecht gekomen. Als vaste baan doe ik dat nog steeds in de vorm van merchandise planner bij Hans Anders. Juist, die van de brillen!


Het gemis van muziek en gepassioneerd bezig zijn, werd in die tien jaar echter steeds groter. Uiteindelijk besefte ik doodongelukkig te zijn en barstte de bom. Het roer ging dan ook rigoureus om.  Mijn leven stond op zijn kop. Maar ik hervond mijn passie en daarmee ook mijn geluk. Niet langer als rockmuzikant, maar nu als musicalacteur.


Mijn passie voor musicals is inmiddels extreem gegroeid. Sinds begin 2018 ben ik non-stop bezig met meerdere producties. Mijn ambities zijn groot. Door zoveel mogelijk podiumervaring op te doen in combinatie met veel training is mijn doel dan ook om de stap naar professional te maken. Dat is moeilijk, want waar velen in het vak al vanaf hun vroege tienerjaren opleidingen volgen, begin ik met ruim 20 jaar achterstand. Het is een uitdaging die ik graag accepteer.

MARVINJAMES.NL

Marvinjames.nl is mijn persoonlijke uitlaatklep waar ik (zonder regelmaat) verhalen, foto’s, video’s of muziek plaats. Daarnaast is het delen van een passie met mensen die dezelfde passie hebben hartstikke leuk. Delen doe ik dan ook graag.


Veel van mijn activiteiten zijn vooral te volgen via Instagram, maar soms heeft iets nu eenmaal meer aandacht nodig. Dan vind ik deze website een geschikter platform.


Wil je met mij in contact komen? Geen probleem! Dat kan via de sociale media of via mijn contact pagina.

bottom of page